
Νέα Αριστερά: Διαψεύδουν «παραίτηση Χαρίτση» οι συνεργάτες του – «Βρίσκεται κάθε μέρα στα γραφεία»
Συνεργάτες του Αλέξη Χαρίτση διαψεύδουν δημογραφικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περί παραίτησής του από την προεδρία της Νέας Αριστεράς
Συνεργάτες του Αλέξη Χαρίτση διαψεύδουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περί παραίτησής του από την προεδρία της Νέας Αριστεράς.
«Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς βρίσκεται όπως κάθε μέρα από το πρωί στα γραφεία του κόμματος όπου συμμετέχει σε συνεδριάσεις του Οργανωτικού Γραφείου για τον προγραμματισμό των δράσεων της Νέας Αριστεράς ενόψει πρωτομαγιάς ενώ έχει συναντήσεις και με στελέχη του κόμματος για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος», υπογραμμίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Χαρίτση.
Επιπλέον, προσθέτουν, πως «καμία συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου δεν έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες». Παράλληλα διαμηνύουν ότι η διάψευση αφορά τόσο τη θέση του προέδρου της Νέας Αριστεράς στο κόμμα όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Τι είχε συμβεί στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς η πρόταση του Αλέξη Χαρίτση για τις συνεργασίες απερρίφθη. Στο τέλος της συνεδρίασης και πριν την έγκριση της απόφασης της ΚΕ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την πλευρά όσων δεν επιθυμούν την συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σε ψηφοφορία μια τροπολογία η οποία τελικά υπερψηφίστηκε με 80 υπέρ και 57 κατά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία Τσακαλώτου και με τη στήριξη του γραμματέα του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδη κατέληγε ότι «η μονομερής συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θετική εξέλιξη στην προοπτική της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου».
οι Νάσος Ηλιόπουλος και Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσαν μια τροπολογία την οποία έκανε δεκτή ο πρόεδρος του κόμματος και η ομάδα των «ενωτικών» σύμφωνα με την οποία άλλαζε ο οδικός χάρτης που κατέθεσε ο Αλέξης Χαρίτσης και ουσιαστικά έσπρωχνε στο χρόνο το θέμα της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα για το Φθινόπωρο.
Ο οδικός χάρτης μάλιστα του κ. Χαρίτση εκκινούσε από την κοινοβουλευτική συνεργασία και κατέληγε στην εκλογική συμπόρευση, υιοθετώντας ουσιαστικά και την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου για αυτονομία και συμμετοχή σε κοινό ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις