Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το καθιερωμένο κυριακάτικο μήνυμα του, με την επιτυχία της Κλαυδίας κάνοντας λόγο για «το ταλέντο, το ήθος, τη δύναμη και την ποιότητα του χαρακτήρα της» ενώ πρόσθεσε πως «η καλή μουσική και η ελληνική παράδοση έχουν τη δύναμη να ενώνουν τους λαούς , χωρίς εκπτώσεις, εύκολους εντυπωσιασμούς και κλισέ». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ιστορική μνήμη του λαού μας.
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος πήγε ένα βήμα παραπέρα κι εκθείασε με εκτενή ανάρτηση του την ελληνική συμμετοχή και την ταλαντούχα Κλαυδία η οποία όπως είπε πήγε «κόντρα στο ρεύμα». Κι εκείνος αναφέρθηκε στη «μνήμη» και στις «ρίζες», στηλίτευσε το μουσικό κι ενδυματολογικό «ιδίωμα» του διαγωνισμού, αναμάσησε κι αυτός τα περί ήθους που ενώνει και δεν «διχάζει» ενώ κατέληξε πως η Κλαυδία είναι «ένα θετικό πρότυπο». Ο υπουργός μάλιστα, βάφτισε το τραγούδι «παραδοσιακό εθνικό μοιρολόι» σκορπώντας χαμόγελα οίκτου στους μελετητές της ελληνικής λαογραφίας.
Η 6η θέση της Ελλάδας πιστώνεται στο ταλέντο της Κλαυδίας και στην ομάδα που επιμελήθηκε την παρουσία, την εμφάνιση και την ερμηνεία της. Δεν πιστώνεται ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους διάφορους δημοσιολογούντες που βρίσκουν καταφύγιο στα πραγματικά πάθη του ελληνισμού, στρογγυλοκάθονται στις ένδοξες αφηγήσεις και στις χαμένες πατρίδες και χαϊδεύουν το εθνικό φαντασιακό ενώ παράλληλα εξάρουν μια νέα γυναίκα όχι για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της αλλά για τη «σεμνότητα» της.